Νέα, Βραβεύσεις

Βράβευση της Protergia στη Καινοτομία Υπηρεσιών

17.02.2022

Η Protergia βραβεύεται για την καινοτομία των υπηρεσιών και των project που αναπτύσσει.

Η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS εξελίσσεται διαρκώς και πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις.

Μέσω της δυναμικής πορείας της MYTILINEOS, η Protergia επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, σε όλο το φάσμα της ηλεκτρικής ενέργειας και αναγνωρίζεται σταθερά τόσο από τους χιλιάδες καταναλωτές που εμπιστεύονται, όσο και από αναγνωρισμένους θεσμούς. Πρόσφατα μάλιστα βραβεύθηκε στο πλαίσιο των Energy Mastering Awards, αποσπώντας συνολικά πέντε βραβεία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα βραβεία.

Το χρυσό βραβείο, απονεμήθηκε για την υποψηφιότητα Protergia's shaping of users' energy efficient behaviour στην κατηγορία Energy Engagement.

Η Protergia, συμμετέχοντας  στα επιτυχώς ολοκληρωμένα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «UtilitEE» & «HOLISDER» στόχευσε στην αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας τον καταναλωτή στο επίκεντρο. Επιπλέον, ανέπτυξε ένα ολιστικό πλαίσιο βελτιστοποίησης των ενεργειακών του συνηθειών, στοχεύοντας στη μετατόπιση της κατανάλωσης ενέργειας, τις ώρες της ημέρας που οι ΑΠΕ έχουν σημαντικό μερίδιο στο ενεργειακό μείγμα (peak shifting) και κατά συνέπεια στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αποτελέσματα των έργων ήταν αξιοσημείωτα, με την κατανάλωση ενέργειας των συμμετεχόντων χρηστών να μειώνεται κατά ~13% και να πραγματοποιείται peak shifting σε ποσοστό 20%.

Το ασημένιο βραβείο απονεμήθηκε για την υποψηφιότητα Protergia’s shaping of energy communities, στην κατηγορία Energy Transition Leadership.

Η Protergia, μετέχει στα Ευρωπαϊκά Πρόγραμματα ACCEPT & TwinERGY, ως Pilot Leader, εξετάζοντας ενεργειακές λύσεις με σκοπό την ενεργειακή μετάβαση σε κοινότητες.

Οι λύσεις αυτές, εξετάζονται σε περισσότερες από 70 κατοικίες στην Ελλάδα και αφορούν σε σχήματα ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό αλλά και κοινοτικό επίπεδο. Επιπλέον, θα εξεταστούν σχήματα απόκρισης-ζήτησης, στοχεύοντας στον έλεγχο των ηλεκτρικών φορτίων σε επίπεδο κτιρίων και κοινοτήτων για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά και της διαδικασίας  παραγωγής ενέργειας μελλοντικά.

Ακόμη, ασημένιο βραβείο απονεμήθηκε για την υποψηφιότητα Protergia Charge Business Complete, στην κατηγορία Reduction / Minimization Emissions

Μέσω του Protergia Business Complete, η Protergia προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εξοπλισμού, διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε εταιρείας που εξηλεκτρίζει το στόλο της, περιορίζοντας έτσι τις εκπομπές αέριων ρύπων που παράγονται από οχήματα με συμβατικά καύσιμα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της εταιρείας συνοδεύονται από το Πράσινο Πιστοποιητικό, διαβεβαιώνοντας ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε και εκπροσωπείται από την Protergia, έχει παραχθεί ισόποση ενέργεια από εγκαταστάσεις παραγωγής με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, επιτυγχάνοντας έτσι μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στις μετακινήσεις.

Σήμερα, πάνω από 50 σημεία φόρτισης εταιρικών πελατών πανελλαδικά, συμβάλλουν καθημερινά αφενός στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων και αφετέρου στη μείωση στα λειτουργικά κόστη.

Χάλκινο βραβείο έλαβε η υποψηφιότητα Protergia Charge Home Complete στην κατηγορία Smart Building Technologies.

Η Protergia, παρέχει σε ιδιώτες και επαγγελματίες τη δυνατότητα να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ενέργεια που καταναλώνουν στο σπίτι, την πολυκατοικία ή την επιχείρησή τους για την φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων τους.

Τα προϊόντα που παρέχονται, συνοδεύονται από πρόσθετες λειτουργίες για αυτόματη προσαρμογή της ισχύος μεταξύ φορτιστών και φορτίων του κτιρίου και αποφυγή επιπλέον κόστους επαύξησής της. Επιπρόσθετα, επιτρέπουν την απομακρυσμένη και αυτόματη διαχείριση των αναγκών φόρτισης, όπως αυτές ανακύπτουν και τον διαμοιρασμό της ισχύος σε ομάδα σταθμών φόρτισης της ίδιας εγκατάστασης για αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου.

Το δεύτερο χάλκινο βραβείο, αφορά στην υποψηφιότητα Protergia Charge City – Project Υιοθέτησε την Πόλη στην κατηγορία Energy Efficiency in Mobility

Η Protergia, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», αναπτύσσει στο Δήμο Αθηναίων το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με 19 σταθμούς, ενισχύοντας τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμημετακίνηση. Με τη δυνατότητα φόρτισης σε εικοσιπέντε στρατηγικά σημεία, ώστε να καλύπτονται όμορα δημοτικά διαμερίσματα σε κοντινά σημεία έντονου ενδιαφέροντος, ανακύπτουν πολλαπλά οφέλη για τους δημότες και τους επισκέπτες μιας Αθήνας πιο καθαρής, φιλικής και πράσινης.

Στόχος των εν λόγω βραβείων είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οι οργανισμοί και οι πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης και έχουν δεσμευτεί ως προς διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για συνεχή βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα βραβεία παρέλαβαν (από αριστερά): ο Βαγγέλης Ζαχαρής, ο Γιώργος Δεληγιάννης, ο Αλέξανδρος Βαβούρης, ο Σπύρος Λιαρμακόπουλος, η Νίνα Μπενρουμπή, η Ζωή Κοτρωνιά, η Ράνια Μαρκιανίδου, η Λένα Παρασκευοπούλου, η Ελσα Πατηνιώτη και η Χριστίνα Βλάσση.

Σχετικά Νέα

Η MYTILINEOS συνεχίζει το στρατηγικό πλάνο περαιτέρω καθετοποίησής της στην λιανική αγορά ενέργειας

Η κατάκτηση του τίτλου “Energy Supplier of the Year” δρέπει τους καρπούς μας και μας ενθαρρύνει για νέους στόχους που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση.

CHARGE
100%
329km

Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης σήμερα

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντικό βήμα στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πράσινο μέλλον και δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε στους πελάτες μας μια εύκολη μετάβαση στη νέα εποχή των μετακινήσεων. Βρισκόμαστε στο πλευρό του οδηγού όπου και αν βρίσκεται, με το δίκτυο ταχείας και υπερταχείας φόρτισης που συνεχώς αναπτύσσουμε στην Ελλάδα. Με στρατηγικές συνεργασίες τόσο με δημόσιους φορείς όσο και με σχετικές επιχειρήσεις, δουλεύουμε αδιάκοπα για να καλύψουμε πλήρως όλες τις ανάγκες ηλεκτροκίνησης που έχετε.

Μάθετε για την υπηρεσία