Ενημερωθείτε για τις χρεώσεις οικιακών & επαγγελματικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής με ισχύ από 1η Αυγούστου 2022.

Σχετικά με τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος & φυσικού αερίου

A+ A-

Ενημέρωση Protergia προς τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτυπώνεται αύξηση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας όλων των Προμηθευτών Ενέργειας. H Protergia ως υπεύθυνος πάροχος ενέργειας, σας ενημερώνει για τους λόγους που έχει συμβεί αυτό: 
Το κόστος ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά έχει ανέβει αλματωδώς το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των δικαιωμάτων ρύπων (γράφημα 1: CΟ2 euro / tn) και της διεθνούς αύξησης των τιμών φυσικού αερίου.

H τιμή του φυσικού αερίου, που αποτελεί κύριο καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (γράφημα 2: Energy Mix), αυξήθηκε υπέρμετρα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι (Τιμές TTF*, πηγή: https://www.theice.com/index Γράφημα 3).

Οι παραπάνω παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά και το κόστος παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αυτή τη στιγμή απασχολεί όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς επηρεάζονται οι τελικοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών και αντίστοιχα η πλειονότητα των προγραμμάτων ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν επιλέξει τα ελληνικά νοικοκυριά. Αυτό επηρεάζει τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής, όπου προβλέπεται, στα τιμολόγια όλων των παρόχων. Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής μπορεί να είναι μηδενική, πιστωτική ή χρεωστική ανάλογα με το ύψους του κόστους χονδρεμπορικής τιμής ενέργειας. Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσό αυτό είναι χρεωστικό, αντανακλώντας τις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος που έχουν αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Σε κάθε περίπτωση η αύξηση που βλέπουν οι τελικοί καταναλωτές δεν είναι μόνιμη και δεν αποτελεί αύξηση της τιμής αναφορικά με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον Πάροχό τους.

Στην Protergia προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας, εκτός από ξεκάθαρη ανάλυση σε κάθε λογαριασμό ρεύματος, νέα προγράμματα σταθερής χρέωσης, ώστε κάθε ένας να επιλέγει το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες του, ανεξαρτήτως διακύμανσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Ενσωματώνουμε επίσης την κρατική επιδότηση, σε όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης (όλων των χρήσεων), συμπεριλαμβανομένων των ειδικών τιμολογίων (π.χ. Κ.Ο.Τ.) , οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια με πρόβλεψη ρήτρας αναπροσαρμογής τιμής. Μάθετε τα πάντα για την ενσωμάτωση της κρατικής επιδότησης, εδώ

Τέλος, ως υπεύθυνη εταιρεία που έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, επενδύουμε συνεχώς σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για να αυξήσουμε την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας και να προσφέρουμε περισσότερη «πράσινη» ενέργεια. Δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια στο σπίτι. 
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τα στοιχεία σας (ΑΦΜ ή αριθμό παροχής), προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για το λογαριασμό σας και να λύσουμε κάθε σας απορία. 

Ένας ενεργειακός μας σύμβουλος παραμένει πάντα δίπλα σας!

* Τι είναι το TTF: Το TTF είναι το εικονικό σημείο συναλλαγών Τitle Transfer Facility ή Ταμείο Μεταφοράς Τίτλων της Ολλανδίας, που χρησιμοποιείται ως αγορά αναφοράς φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εμπορεύεται σε €/MWh.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική) δε χρησιμοποιούν πλέον ως δείκτη τιμολόγησης φυσικού αερίου τα προϊόντα πετρελαίου, αλλά τις τιμές προθεσμιακών προϊόντων φυσικού αερίου που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και εμπορίας στο ΤΤF. Μάθετε τα πάντα για το TTF
 

click2review