Ενημερωθείτε για τις χρεώσεις οικιακών & επαγγελματικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής με ισχύ από 1η Αυγούστου 2022.
03
PROTERGIA

Τι είναι το Net Metering;

Μάθε τι μπορείς να κερδίσεις από τον ήλιο μέσα από το νέο εργαλείο της Protergia!

Επωφελήσου και εσύ από τα ειδικά προνόμια και τις ανταγωνιστικές τιμές που σου προσφέρει η Protergia για να αποκτήσεις το δικό σου φωτοβολταϊκό σύστημα, με το κλειδί στο χέρι! Εξειδικευμένοι συνεργάτες της Protergia αναλαμβάνουν όλα τα στάδια της διαδικασίας για την θέση του συστήματος σε λειτουργία: ενεργειακή ανάλυση του ακινήτου, σχεδιασμός, μελέτη και εγκατάσταση του συστήματος, με συνεχή και έγκαιρη τεχνική υποστήριξη.

Μάθετε περισσότερα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με μπαταρία στην ταράτσα του σπιτιού σας
Ξεκινήστε εδώ.
net-metering-2

Τι είναι ο ενεργειακός συμψηφισμός (Net Metering);


 

Το Net Metering εφαρμόζεται σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους και αφορά στον συμψηφισμό της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκό σταθμό εγκατεστημένο στο ακίνητο, με την ενέργεια που καταναλώνεται από την εγκατάσταση.

Ο συμψηφισμός παραγωγής και κατανάλωσης πραγματοποιείται σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, το πλεόνασμα παρέχεται στο ηλεκτρικό δίκτυο και ο αυτοπαραγωγός επωφελείται τη διαφορά στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό του.

Σε περίπτωση που η παραγόμενη ενέργεια είναι μικρότερη αυτής που καταναλώνεται, η διαφορά αυτή αποτελεί το ποσό του λογαριασμού.

 

Πώς γίνεται η εγκατάσταση και πώς λειτουργεί;


 

Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος συνήθως γίνεται στην οροφή του κτιρίου. Η παραγόμενη ενέργεια περνάει πρώτα από την εσωτερική εγκατάσταση και σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί διοχετεύεται στο δίκτυο.

Η Σύμβαση Συμψηφισμού υπογράφεται μεταξύ του προμηθευτή και του αυτοπαραγωγού και έχει διάρκεια ισχύος 25 ετών, με έναρξη ισχύος την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύνδεσης του φωτοβολταϊκού συστήματος. Επίσης, ο αυτοπαραγωγός δεν δεσμεύεται από την αλλαγή προμηθευτή. Σε αυτή την περίπτωση διακόπτεται η σύμβαση και υπογράφεται καινούργια μεταξύ αυτοπαραγωγού και νέου προμηθευτή για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

net-metering-1_0

 

net-metering-3

Ποια είναι τα οφέλη του Net Metering;


 

• Εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ρεύματος

• Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης

• Μετατροπή της εγκατάστασης σε «πράσινη»

• Άμεσος χρόνος απόσβεσης της επένδυσης σε σχέση με τη διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος

 

click2review