Ενημερωθείτε για τις χρεώσεις οικιακών & επαγγελματικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής με ισχύ από 1η Αυγούστου 2022.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

A+ A-
ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ
& ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
 1. Επενδύστε σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα και εξοικονομήστε κατά μέσο όρο 1.400 kWh το χρόνο σε σύγκριση με έναν απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.
 2. Ανάψτε το θερμοσίφωνά σας όσο χρειάζεται, για να καλύψει τις ανάγκες σας σε ζεστό νερό και µην τον αφήνετε αναμμένο άσκοπα.
ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ & ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ
ΚΟΥΖΙΝΑ
 1. Όταν μαγειρεύετε, καλό είναι να σκεπάζετε την κατσαρόλα µε το καπάκι της. Το φαγητό θα ετοιμαστεί γρηγορότερα και µε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
 2. Αποφεύγετε το άσκοπο άνοιγμα του φούρνου, καθώς κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του, χάνεται το 20% της εσωτερικής θερμότητας.
 3. Καθαρίζετε τακτικά τα ηλεκτρικά µάτια και τον φούρνο.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ
& ΨΥΞΗ
 1. Η σωστή µόνωση του σπιτιού εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειµώνα.
 2. Αξιοποιήστε την ηλιακή ενέργεια, για να θερμάνετε το κτίριό σας. Τις ηλιόλουστες χειµωνιάτικες µέρες να αφήνετε τον ήλιο να µπαίνει µέσα από τα νότια παράθυρα.
 3. Τις καλοκαιρινές ημέρες σκιάστε όλα σας τα παράθυρα. Επιλέξτε το κατάλληλο σύστημα σκιασμού ανάλογα µε τον προσανατολισµό των παραθύρων σας.
 4. Αν έχετε αυτόνομη θέρμανση, μη ρυθμίζετε το θερμοστάτη πάνω από τους 20°C.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΣ
 1. Αντικαταστήστε τις λάμπες πυρακτώσεως του χώρου σας µε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και φροντίστε να µη µένουν αναµµένα τα φώτα σε δωμάτια, όταν δεν είναι απαραίτητο.
 2. Προτιμάτε τα ανοικτά χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σας, καθώς κάνουν το εσωτερικό περιβάλλον φωτεινότερο.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ
ΡΟΥΧΩΝ
& ΠΙΑΤΩΝ
 1. Επιλέξτε ένα πλυντήριο µε μικρή κατανάλωση νερού και ρεύματος. Υπάρχουν αρκετές διαφορές από συσκευή σε συσκευή.
 2. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων µόνο όταν είναι γεμάτο και προτιμήστε τα οικονομικά προγράµµατα.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ & ΠΙΑΤΩΝ
ΨΥΓΕΙΑ & ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ
ΨΥΓΕΙΑ
& ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ
 1. Μην ανοίγετε συχνά την πόρτα του ψυγείου και µην την κρατάτε πολλή ώρα ανοικτή. Φροντίστε το λάστιχο της πόρτας να είναι καθαρό και να εφαρμόζει πολύ καλά. Αν η απόψυξη δεν είναι αυτόματη, φροντίστε να κάνετε μία τακτικά.
 2. Τοποθετήστε το ψυγείο σας μακριά από την ηλεκτρική κουζίνα, το καλοριφέρ και μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, γιατί έτσι μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση ρεύματος μέχρι και 30%.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
 1. Ενεργοποιήστε στην οθόνη του υπολογιστή σας την λειτουργία εξοικονόμησης.
 2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
click2review